InspiratieIdei pentru tineRetete rapide pentru deserturi cu miez de nuca - sfaturi utile
Inspiratie

Retete rapide pentru deserturi cu miez de nuca - sfaturi utile

Miezul de nuca este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru prepararea unor deserturi delicioase. Si nu vorbim aici doar despre clasicul cozonac, ci despre multe tipuri de prajituri sau fursecuri, adica o incantare pentru tine si cei dragi.

Nu trebuie sa fii neaparat un expert pentru a obtine texturi interesante si arome irezistibile, asa ca te invitam sa descoperi cateva retete rapide si sa afli care sunt trucurile pentru pregatirea unor surprize dulci, irezistibile.

Vezi AICI toate ofertele noastre de SEMINTE, MIEZ DE NUCA SI ALUNE

Reteta de prajitura cu morcov si miez de nuca

O prajitura cu frisca, ce poate fi transformata foarte usor intr-un tort pentru o masa festiva, combina gustul dulce al morcovilor, cu cel inconfundabil al nucii. Un deliciu pentru toate gusturile, pe care il prepari astfel:

Ingrediente:
Blat:

  • 300 g faina;
  • 5 oua;
  • 300 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 300 ml ulei;
  • 1 plic praf de copt;
  • 350 g morcovi;
  • 200 g nuci;
  • 3 lingurite scortisoara;
  • esente de vanilie, rom;
  • 1 varf de cutit de sare.

Crema:

  • 300 g mascarpone;
  • 250 g frisca lichida.

Mod de preparare: amesteca faina, sarea, scortisoara si praful de copt; separat, combina zaharul cu uleiul si adauga cate un ou; treptat, pune faina; adauga morcovii rasi, nucile macinate si incorporeaza totul; toarna jumatate din compozitie intr-o tava si coace 30-40 de minute, la 180 de grade; procedeaza la fel si cu celalalt blat; mixeaza crema mascarpone, adauga frisca si pune-o la rece; pune jumatate din crema pe primul blat si jumatate pe al doilea, pastrand o cantitate suficienta pentru decor, daca vrei sa imbraci si marginile.

AICI gasesti toate tipurile de ULEI PENTRU GATIT de care ai nevoie

Reteta de cornulete cu miez de nuca

Daca ai pofta de un desert clasic si iubit, in special de cei mici, mai ales daca ii implici si pe ei in pregatiri, atunci mergi la sigur si incearca o reteta simpla de cornulete fragede cu nuca si vanilie. Iata care sunt pasii de urmat:

Ingrediente:

  • 300 g faina;
  • 3 galbenusuri;
  • 200 g nuci;
  • 250 g unt;
  • 150 g zahar;
  • 200 g zahar pudra;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • esente de vanilie si de rom.

Mod de preparare: macina nuca; mixeaza untul, zaharul tos, zaharul vanilat; adauga galbenusurile; treptat, pune faina si mixeaza; incorporeaza nucile macinate; framanta aluatul cu mana si taie-l; formeaza cilindri de grosimea unui creion; portioneaza fiecare cilindru in fragmente de 5 cm si modeleaza cornuletele; baga cornuletele la copt, la 150 de grade, pentru 15-20 de minute.

Vezi categoria noastra de ▶️ PRODUSE LACTATE SI OUA

Reteta de bezea cu miez de nuca

O prajitura cu foi din bezea si nuca, aromatizata cu lamaie si vanilie, are eleganta unui desert frantuzesc si, desi pare complicat de facut, nu este deloc asa. Ai toate explicatiile de care ai nevoie in reteta de mai jos, ca sa obtii un desert cu un gust desavarsit.

Ingrediente:

Blat:
  • 350 g zahar;
  • 10 albusuri;
  • sucul de la o lamaie;
  • 350 g nuca macinata.
Umplutura:
  • 200 g zahar;
  • 10 galbenusuri;
  • 5 linguri lapte;
  • 250 g unt;
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare: bate albusurile, adauga zaharul si sucul de lamaie si mixeaza; pune nuca macinata si amesteca totul cu o spatula; coace doua foi, 10-15 minute fiecare; pentru crema, bate galbenusurile cu zaharul; adauga laptele si pune-le pe baie de abur; amesteca, pana se ingroasa; pune untul frecat spuma si, la sfarsit, vanilia; poti turna toata compozitia intre foi sau jumatate din ea si cu restul sa imbraci prajitura; pune totul la rece pentru cateva ore.

Reteta de fursecuri cu miez de nuca

Un mic dejun cu o ceasca de cafea cu lapte sau de ceai, alaturi de fursecuri homemade cu stafide, vanilie si nuca macinata. Un rasfat de care te poti bucura impreuna cu cei dragi, doar urmand pasii de mai jos pentru a prepara desertul simplu si gustos.

Ingrediente:

  • 350 g faina;
  • 250 g unt;
  • 100 g zahar pudra;
  • 200 g nuca;
  • 150 g stafide;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • esente de rom, vanilie.

Mod de preparare: mixeaza untul, zaharul pudra si sarea; adauga oul si nuca macinata; pune stafidele si praful de copt; amesteca bine si incorporeaza, treptat, faina; la final, pune esentele; framanta, pana obtii un aluat usor lipicios; pune-l la frigider 30 de minute; formeaza bilute din aluat; pune fursecurile la cuptor, la 150 de grade.

AICI gasesti toate tipurile de ZAHAR SI FAINA de care ai nevoie

Cum prepari cele mai bune deserturi cu miez de nuca - sfaturi utile

Chiar daca esti incepator, poti obtine texturi si arome deosebite, tinand cont de cateva sfaturi utile, cum sunt si cele de mai jos:

  • fa testul scobitorii - incearca aluatul cu o scobitoare; daca este unul pufos, e gata, daca nu se mai lipeste de aceasta; daca este unul mai dens (in special cel facut cu ulei), atunci scobitoarea nu trebuie sa ramana perfect uscata;
  • obtine un aluat pufos - atunci cand folosesti miez de nuca macinat, recomandarea este sa il integrezi in aluat cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn, nu sa-l mixezi;
  • adauga ingredientele pe rand - indiferent ce reteta alegi, nu pune toate ingredientele odata, ca sa obtii texturile dorite;
  • nu coace prea mult cornuletele - atunci cand faci cornulete, nu le coace in exces, lasa-le doar cat sa se aureasca pe la colturi; altminteri, iti vor iesi prea uscate; incinge bine cuptorul inainte de a le coace;
  • atentie la foile de bezea - pune hartie de copt in tava, nu o unge cu unt, ca sa te asiguri ca le poti dezlipi mai usor; nu le lasa sa se raceasca in tava, ci una peste alta, cu hartie de copt intre ele; ai grija sa nu le sfarami, pentru ca sunt foarte crocante.
Deserturile cu miez de nuca sunt un deliciu pentru intreaga familie si, daca urmezi cateva sfaturi, cum sunt si cele de mai sus, le vei prepara usor si rapid. Ai la dispozitie o multime de retete pe care le poti incerca la tine acasa, pentru a obtine texturile si aromele pe care ti le doresti. Depinde doar de tine ce alegi.

Sursa foto: Shutterstock