Idei de deserturi fara coacere pe care sa le prepari vara
Deserturile fără coacere sunt ușor de făcut, rapide și răcoritoare. De la sorbet la budincă și de la înghețată la salată de fructe sau tiramisu, ai la dispoziție rețete gustoase și sănătoase, cu atât mai mult dacă alegi ingrediente proaspete și de calitate. Satisfă-ți poftele de ceva dulce fără a folosi cuptorul. Mai jos ai câteva idei de deserturi fără coacere pe care să le prepari vara.
- Supă proaspătă de căpșuni
- Sorbet de zmeură
- Prăjitură cu ciocolată
- Budincă de chia și mango
- Caise umplute cu nuci
- Granită de pepene roșu
- Înghețată cu brânză de vaci și cireșe
- Desert de coacăze roșii cu panna cotta
- Salată de fructe
- Tiramisu
Supă proaspătă de căpșuni
Poate că ești familiarizat cu supa spaniolă, rece și picantă, însă de această dată am pregătit o altfel de supă, una dulce și răcoritoare, perfectă pentru zilele caniculare de vară. Mai jos ai ingredientele necesare:
Mai jos ai ingredientele necesare:
- 500 g pulpă de pepene verde;
- 150 g căpșuni;
- 2 linguri de apă de cocos.
Mod de preparare:
- Decojește, îndepărtează semințele și taie pepenele în cuburi mari;
- Amestecă la blender căpșunile tăiate în două, cu pepenele și cu apa de cocos;
- Lasă amestecul la frigider timp de 2-3 ore;
- Servește în cană, eventual ornată cu bucăți de căpșuni.
👉 În funcție de preferințe și pentru varietate, poți înlocui căpșunile cu zmeură, afine, mure sau alte fructe proaspete. Indiferent de ce fructe alegi pentru supa rece, la Mega Image vei găsi o gamă variată de fructe si legume proaspete.
Sorbet de zmeură
Te-ai gândit vreodată să pui înghețată în formă de brioșe? Acum ai ocazia. Desertul de mai jos este sănătos și savuros, potrivit pentru toate vârstele. Iată care sunt ingredientele necesare:
- 200 g zmeură;
- 80 g brânză de vaci;
- 2 linguri de miere sau sirop de arțar.
Mod de preparare:
- Spală bine zmeura sub jet puternic de apă;
- Scurge fructele și lasă-le pe hârtie de bucătărie;
- Amestecă la blender zmeura, brânza și mierea;
- Toarnă compoziția în forme de brioșe și pune o linguriță de plastic sau un băț în mijloc;
- Dă totul la congelator timp de 2-3 ore.
Prăjitură cu ciocolată
Trecem deja la un desert din categoria plăcerilor vinovate. Totuși, dacă îl vei pregăti ocazional, nu va mai fi loc de regrete. Mai jos sunt ingredientele de care ai nevoie:
- 100 g ciocolată menaj;
- 100 g unt;
- 50 g zahăr brun;
- 150 g biscuiți de cacao;
- 1 ou mediu;
- 100 g migdale mărunțite;
- 50 g stafide.
Mod de preparare:
- Scoate untul cu 1-2 ore înainte pentru a se înmuia în voie, la temperatura camerei;
- Unge formele, care pot fi de brioșe sau de alt fel, cu puțin unt;
- Mărunțește biscuiții;
- Topește ciocolata în bain-marie, adică punând vasul peste un altul cu apă care fierbe;
- Pe măsură ce se topește, adaugă untul moale, pudra de migdale, zahărul, oul și o lingură de apă;
- Amestecă bine, apoi adaugă și biscuiții;
- După răcire, toarnă amestecul în forme și dă la frigider peste noapte.
👉 Poți alege ciocolata menaj de la Mega Image. Aici vei găsi și o gamă completă de blaturi, foitaje si decoratiuni din care să alegi.
Comandă ingredientele online:
Caise umplute cu nuci
Rețeta este foarte simplă, singura problemă fiind să găsești caise coapte și parfumate. Ai nevoie de:
- 4 caise coapte;
- 80 g mascarpone;
- 40 g zahăr de cocos;
- ½ linguriță suc de lămâie;
- 30 g nuci tocate;
- 3 lingurițe cremă de nucă: 80 g făină, 90 g zahăr brun, 120 g miez de nucă măcinat, 3 ouă, 45 g unt, 500 ml lapte, esență de vanilie (opțional).
Pentru a obține crema de nucă urmează pașii de mai jos:
- Pune laptele cu zahărul într-o oală la foc mediu;
- După topirea zahărului adaugă treptat ouăle;
- Amestecă folosind un tel până la omogenizare;
- Pune făina și nuca măcinată;
- Când începe să se îngroașe închide focul;
- Adaugă untul și esența de vanilie, dacă este cazul;
- Pune crema într-un bol încăpător, iar după răcire las-o la frigider 4-6 ore.
Pentru a pregăti caisele umplute urmează instrucțiunile de mai jos:
- Taie caisele în două și scoate sâmburii;
- Acoperă-le cu nuci mărunțite și cremă de nuci. În locul nucilor poți folosi fistic sau migdale. De asemenea, crema de mascarpone poate fi înlocuită de cremă de brânză;
- Se pot servi la 2-3 ore după ce au stat la frigider.
👉 Vei obține caise umplute gustoase și sănătoase alegând alimente și produse bio. Evită coloranții și conservații, alegând în schimb fructe, nuci și alte ingrediente de calitate din surse certificate
Granită de pepene roșu
Te poți bucura de gustul inconfundabil al fructelor și sub forma unei granite. Prepararea este asemănătoare înghețatei, însă va trebui să răzuiești amestecul folosind o furculiță pentru a obține fulgi. Mai jos ai ingredientele necesare:
- 900 g pepene verde;
- ½ linguriță suc de lămâie;
- 50 g zahăr de cocos.
Mod de preparare:
- Îndepărtează coaja și semințele pepenelui;
- Taie pulpa în cubulețe;
- Amestecă la blender alături de sucul de lămâie și de zahărul de cocos. Alternativ, poți pune amestecul la aparatul de înghețată;
- Toarnă amestecul într-un vas mare închis ermetic;
- Lasă la congelator timp de patru ore;
- Scoate și răzuiește amestecul cu o furculiță. Astfel se vor forma fulgi de gheață;
- Mai lasă la congelator două ore;
- Scoate din nou și răzuie cu furculița;
- Pune înapoi la congelator;
Este posibil să fie nevoie să răzuiești din nou înainte de servire.
Înghețată cu brânză de vaci și cireșe
Înghețata cu brânză de vaci și cireșe este un preparat aromat, răcoritor și sănătos. Mai jos sunt ingredientele necesare:
- 100 g brânză de vaci nesărată;
- 60 ml lapte;
- 40 g zahăr brun;
- 130 g cireșe fără sâmburi;
- 50 ml apă.
Mod de preparare:
- Pune la blender cireșele cu laptele, zahărul și apa;
- Amestecă bine, apoi adaugă treptat brânza, mixând până la omogenizare;
- Pune amestecul obținut într-un vas încăpător și la congelator. Se poate pregăti și la mașina de făcut înghețată;
- Scoate vasul după două ore și amestecă ușor cu o lingură;
- Pune din nou la congelator peste noapte.
Desert de coacăze roșii cu panna cotta
Simți deja gust de panna cotta și coacăze roșii? La acestea vom adăuga și câteva fire de cimbru proaspăt pentru un plus de savoare. Mai jos sunt ingredientele necesare:
- 400 g coacăze roșii;
- 300 ml apă;
- 20 g zahăr brun;
- 2 crenguțe de cimbru proaspăt;
- Panna cotta: 300 ml smântână, 140 ml lapte, 40 g zahăr brun, 3 crenguțe de cimbru.
Mod de preparare:
- Spală bine coacăzele;
- Pregătește siropul. Pune într-o oală 20 g de zahăr, 2-3 crenguțe de cimbru și 300 ml de apă;
- Lasă la foc mediu, iar după fierbere mai lasă 2 minute;
- Ia vasul de pe foc, acoperă-l cu un capac și lasă la răcit;
- După ce se răcește, adaugă coacăzele roșii;
- Separat, pune la fiert smântâna, laptele și cimbrul;
- Acoperă cu un capac și lasă la foc mic timp de minimum 15 minute;
- Strecoară lichidul, apoi adaugă zahărul și mai lasă să fiarbă 30 de secunde;
- Având panna cotta deja închegată, se poate turna în pahare;
- După răcire se pune la frigider timp de 2-3 ore;
- Odată scoase de la frigider, se decorează cu amestecul de coacăze de mai devreme și se servește.
Salată de fructe
O rețetă clasică pentru vară este salata de fructe. Vezi care sunt ingredientele necesare:
- 10 căpșuni mici tăiate în sferturi;
- 2 piersici tăiate felii;
- 50 g cireșe fără sâmburi;
- 30 g zmeură;
- 30 g afine;
- 2-3 frunze de busuioc;
- 2-3 frunze de mentă;
- Dressing: 1 linguriță suc de lămâie, 1 linguriță suc de lime, 1 linguriță sirop de arțar, ½ linguriță ghimbir ras, un vârf de sare.
Mod de preparare:
- Într-un bol mic amestecă sucul de lămâie, sucul de lime, siropul de arțar, ghimbirul și sarea;
- Separat, amestecă fructele ușor, apoi adaugă dressingul;
- Decorează cu frunzele de busuioc și mentă.
Tiramisu
Deși poate fi pregătit în orice sezon, tiramisu la pahar merge de minune vara. Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie:
- 500 g mascarpone;
- 5 ouă;
- 5 linguri zahăr de cocos;
- 1 pachet de pișcoturi;
- 300 ml cafea tare;
- 1 lingură de pudră de cacao de calitate.
Mod de preparare:
- Bate gălbenușurile cu zahărul până obții un amestec omogen;
- Adaugă mascarpone și continuă să amesteci;
- Separat, bate albușurile până se întăresc, apoi toarne-le ușor în amestecul de mai devreme;
- Înmoaie pișcoturile în cafea și pune unul rupt pe fundul paharelor;
- Acoperă cu amestec de mascarpone, apoi adaugă un nou pișcot sau mai multe îmbibate în cafea;
- Continuă până umpli paharul;
- Repetă până la terminarea compoziției. Vei obține aproximativ 4-6 pahare, în funcție de volum;
- Lasă la frigider o oră, apoi scoate-le și presară pudră de cacao;
- Dă-le din nou la frigider, de această dată pentru minimum opt ore, preferabil peste noapte;
-
Servește imediat de la frigider.
Deserturile fără coacere sunt un deliciu, fiind potrivite atât pentru o zi lejeră de vară, cât și pentru evenimente în familie sau alături de prieteni. Indiferent de ocazie, deserturile fără coacere reprezintă o alegere savuroasă, sănătoasă și răcoroasă.
Sursa foto: Shutterstock