InspiratieDietaCum sa repari efectele greselilor alimentare din perioada sarbatorilor de iarna
Inspiratie

Cum sa repari efectele greselilor alimentare din perioada sarbatorilor de iarna

De Craciun si de Revelion este aproape imposibil sa nu consumam carne de porc ori preparate traditionale romanesti, multe dintre ele bazate, de asemenea, pe carne. Ca urmare a acestor obiceiuri, corpul acumuleaza multe toxine de care va trebui sa scapam pe parcursul procesului de detoxifiere si slabire. Indiferent de sezon, secretul unei siluete perfecte consta intr-un stil de viata echilibrat, adica o alimentatie adecvata si un program regulat de exercitii fizice.

 

In primul rand, trebuie evitate dietele drastice, deoarece, ele pot deregla metabolismul, cu aparitia unor afectiuni, in ciuda kilogramelor pierdute. Primul pas dupa trecerea sarbatorilor ar fi sa se renunte o saptamana la carne, si sa se consume in acest timp multe legume, daca se poate in stare cat mai cruda, sub forma de salate. In orice caz, se recomanda consumul a cel putin cinci portii de legume si fructe pe zi. De preferat, fructele se pastreaza  pentru gustarile dintre mese, si nu la final ca si desert.

 

Lichidele sunt recomandate intotdeauna, ele avand rol in hidratarea organismul si procesarea eficienta a caloriilor. Cercetatorii au confirmat ca persoanele care beau intre opt si doisprezece pahare de apa pe zi, au rata metabolica mai ridicata decat cei care beau numai patru. Si atunci cand organismului ii lipseste hidratarea intr-o mica masura, el incetineste procesul de ardere. Iarna, cele mai benefice sunt ceaiurile calde. Pe langa faptul ca protejeaza impotriva frigului si ajuta la prevenirea racerilor, ele faciliteaza procesul digestiv. De aceea este indicat consumul de ceaiuri in timpul meselor. Ceaiul verde, ceai de scortisoara, de ghimbir ori de hrean, accelereaza procesul metabolic si au proprietati antioxidante. Efectul detoxifiant al consumului de ceaiuri nu este nici el de ignorat.

 

Ideal pentru micul dejun sunt cerealele integrale cu lapte sau iaurt. Cerealele integrale  sunt bogate in fibre, iar laptele sau iaurtul si laptele vor aduce aportul necesar de calciu pentru aceasta perioada. Iata cateva sfaturi care va ajuta sa reparati greselile alimentare din perioada sarbatorilor:

- scoateti definitiv din alimentatie painea alba, inlocuind-o cu cea neagra, din faina integrala,

- consumati lactate moderat si evitati semipreparatele sau alimentele procesate,

- cititi  intotdeauna etichetele produselor si renuntati la acelea pe care scrie ca zaharul face parte din primele trei ingrediente,

- daca aveti pofta de ceva dulce alegeti ciocolata negra sau fructele uscate dar, la fel, consumandu-le moderat,

- evitati prajelile si alimentele grase,

- mergeti la sala de trei ori pe saptamana si antrenati-va timp de o ora, sau faceti plimbari dese in aer liber,

- renuntati la sucurile dulci care contin multe calorii. 

- consumati moderat: peste, carne de pui sau curcan pregatita la gratar, fiarta sau la abur.

- manancati cu moderatie branzeturi si optati pentru cele slabe,

- evitati prajiturile si dulciurile.

 

O dieta corecta, echilibrata este singura cale prin care puteti slabi frumos si sanatos. Nu uitati ca odata cu procesul de slabire si pielea va fi afectata, iar singura modalitate prin care va puteti mentine un corp frumos este aceea de a slabi treptat.